analytics.js
top of page

Setsaas Rekruttering beskriver

Oppdatert: 15. jun. 2023Hva er egentlig rekruttering?

Rekruttering må vel kunne defineres som prosessen med å finne og ansette den beste og mest kvalifiserte kandidaten til en ledig stilling, til rett tid og på den mest kostnadseffektive og kvalitativt beste måten.


I større bedrifter og organisasjoner kan rekruttering også beskrive prosessen med å søke etter potensielle ansatte og stimulere og oppmuntre dem til å søke aktuelle jobber. Og ja, rekruttering kommer i flere former og kan gjøres på ulike måter. Dette er det bedriften og menneskene i bedriften som selv styrer. Prosessen innebærer som regel en avklaring av et behov, en analyse av jobben, kravspesifikasjon for den aktuelle stillingen, søknadsprosess, vurdering av søkere, utvelgelse og til slutt en eventuell ansettelse.


Mange bedrifter og organisasjoner vil kanskje tenke at en rekrutteringsprosess handler om å gi oppdragsgiver en ansatt, og det stemmer jo til en viss grad. Men i all hovedsak handler en rekrutteringsprosess om å finne kandidater som matcher en jobb -beskrivelse og som passer i det aktuelle miljøet. Vi i Setsaas Rekruttering setter alltid mennesker som er i prosess først. Hva vil du, hvor vil du, hva er motivasjonen for stillingen/ jobben og hvilke formelle og uformelle kompetanser du har. Det er ingen vits å ansette en person i en rolle i en bedrift hvor vedkommende ikke trives og ikke kan blomstre, kun for å få en ansettelse. Det vinner ingen på. Vårt mål er alltid å skape en vinn-vinn situasjon. Det oppnår vi ved å finne den riktige medarbeideren / kollegaen til den rette jobben.


Vi har i Norge i dag en svært lav arbeidsledighet, fortsatt høy etterspørsel etter faglært arbeidskraft og en noe ustabil situasjon med krig, prisøkninger og miljøutfordringer. Markedet styres i dag mye av kandidatene selv og det å finne ny kollega og den rette til jobben har blitt enda mer krevende. Flere kan velge og vrake i jobb – tilbud, noe som gjør at mange blir mer kresne i valg av ny jobb. Mange opplever kanskje også en større grad av usikkerhet i dagens situasjon. Trygghet står også sterkt i fokus og færre søker selv på stillinger. I dag består en rekrutteringsprosess i enda større grad av å finne og motivere de ikke aktive kandidatene som har de riktige kompetansene for den aktuelle stillingen, men som ikke nødvendigvis vil bytte jobb i utgangspunktet. Mye tid og ressurser brukes på å søke etter kandidater, å holde seg oppdatert i markedet og å stadig utvide vårt nettverk.


Vi i Setsaas Rekruttering har flere ganger opplevd at kandidater som takker nei til videre prosess eller ikke fikk jobben, senere har blitt våre oppdragsgivere, så det er viktig å gjøre prosessen ordentlig. Når vi sier «Mennesker før metode» så mener vi det, og vi har ingen kjappe prosesser. Vi bruker god tid på å finne riktig arbeidsplass til riktig person. Samtidig lover vi aldri noe som ikke kan holdes for å lokke til oss kandidater, vi er helt transparente. Å lokke til seg «riktig» kandidat på feil premisser og love ting som ikke er realistiske vil slå feil ut når vedkommende starter i ny jobb; det blir helt feil. Det er både useriøst og uetisk. For oss betyr det at vi bare tar på oss oppdrag fra gode, seriøse og ordentlige bedrifter og organisasjoner.


Vårt team består av hardtarbeidende og dedikerte kolleger med felles fokus og stå - på vilje med tro på våre verdier; - Engasjement - Tillit - Respekt. Det underbygger vår visjon " Mennesker før metoder". Vi har en felles forståelse og glede av en god gjennomført rekrutteringsprosess, ved å genuint interessere seg i mennesker vi jobber med og å forstå deres behov. Dette skaper gode og trygge relasjoner mellom partene i en rekrutterings-prosess.
Kontaktinformasjon om det skulle være noe spørsmål, send gjerne mail eller slå på tråden!

+ 47 476 50 820151 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Feb 27, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Spennende!

Like
bottom of page